Pogoda

Dream Theater

Dream Theater

Zespół: Dream Theater
Rok założenia: 1985
Pochodzenie: Nowy Jork, Stany Zjednoczone
Gatunek: rock progresywny, metal progresywny

Obecni członkowie:
James LaBrie – śpiew
John Myung – gitara basowa, chapman stick (od 1985)
John Petrucci – gitara elektryczna, śpiew (od 1985)
Jordan Rudess – instrumenty klawiszowe, continuum, gitara hawajska (od 1999)
Mike Mangini – perkusja, instrumenty perkusyjne (od 2011)

Dyskografia:
When Dream and Day Unite (1989)
Images and Words (1992)
Awake (1994)
Falling into Infinity (1997)
Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory (1999)
Six Degrees of Inner Turbulence (2002)
Train of Thought (2003)
Octavarium (2005)
Systematic Chaos (2007)
Black Clouds & Silver Linings (2009)
A Dramatic Turn of Events (2011)
Dream Theater (2013)

Dream Theater – Dyskografia

  • Distance Over Time Nazwa płyty Distance Over Time
  • The Astonishing Nazwa płyty The Astonishing
  • Dream Theater (2013) Nazwa płyty Dream Theater (2013)
  • A Dramatic Turn Of Events Nazwa płyty A Dramatic Turn Of Events
  • Images and Words ( 1992 ) Nazwa płyty Images and Words ( 1992 )
  • When Dream and Day Unite ( 1989 ) Nazwa płyty When Dream and Day Unite ( 1989 )
  • On The Backs Of Angel  Nazwa płyty On The Backs Of Angel
  • Black Clouds & Silver Linings ( 2009 ) Nazwa płyty Black Clouds & Silver Linings ( 2009 )
  • Systematic Chaos ( 2007 ) Nazwa płyty Systematic Chaos ( 2007 )
  • Octavarium ( 2005 ) Nazwa płyty Octavarium ( 2005 )
  • Train of Thought ( 2003 ) Nazwa płyty Train of Thought ( 2003 )
  • Six Degrees of Inner Turbulence ( 2002 ) Nazwa płyty Six Degrees of Inner Turbulence ( 2002 )
  • Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory ( 1999 ) Nazwa płyty Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory ( 1999 )
  • Falling into Infinity ( 1997 ) Nazwa płyty Falling into Infinity ( 1997 )
  • Awake ( 1994 ) Nazwa płyty Awake ( 1994 )
Tagi: Dream Theater