Europe

źródło:Sony Music

Europe - zespół hardrockowy ze Szwecji. Powstał w 1979 roku, z inicjatywy Joeya Tempesta i w założeniu miał grać hard rocka. Światową sławę uzyskał jednak dzięki przebojowi "The Final Countdown", który był stylizowany na popularny wówczas glam metal. W 1992 roku z powodu wewnętrznych nieporozumień grupa rozpadła się, by reaktywować się w 2003 roku płytą Start from the Dark.

źródło:wikipedia

Europe – Dyskografia

  • Walk The Earth Nazwa płyty Walk The Earth
  • War of Kings Nazwa płyty War of Kings
  • Bag Of Bones (2012) Nazwa płyty Bag Of Bones (2012)
  • Not Supposed To Sing The Blues Nazwa płyty Not Supposed To Sing The Blues
  • Secret Society (2006) Nazwa płyty Secret Society (2006)
  • Start From he Dark (2004) Nazwa płyty Start From he Dark (2004)
  • Prisoners In Paradise (1991) Nazwa płyty Prisoners In Paradise (1991)
  • Out Of This World (1988) Nazwa płyty Out Of This World (1988)
  • The Final Countdown (1986) Nazwa płyty The Final Countdown (1986)
  • Wings Of Tommorow (1984) Nazwa płyty Wings Of Tommorow (1984)
  • Europe (1983) Nazwa płyty Europe (1983)
  • Last Look At Eden Nazwa płyty Last Look At Eden