Pogoda

Evanescence

Evanescence

Zespół: Evanescence
Rok założenia: 1995
Pochodzenie: Little Rock, Stany Zjednoczone
Gatunek: heavy metal, gothic metal, post grunge

Obecni członkowie:
Amy Lee – wokal, instrumenty klawiszowe
Terry Balsamo – gitara prowadząca
Troy McLawhorn – gitara rytmiczna
Tim McCord – gitara basowa
Will Hunt – perkusja

Dyskografia:
Evanescence EP (1998)
Sound Asleep EP (1999)
Origin (2000)
Mystary EP (2003)
Fallen (2003)
Anywhere But Home (2004)
The Open Door (2006)
Evanescence (2011)

Evanescence – Dyskografia

  • Evanescence Nazwa płyty Evanescence
  • Fallen  Nazwa płyty Fallen
Tagi: Evanescence