Faith No More

Faith No More
wikipedia

Zespół: Faith No More
Rok założenia: 1981
Pochodzenie: San Francisco, Stany Zjednoczone
Gatunek: rock alternatywny, hard rock, heavy metal

Obecni członkowie:
Mike Patton – wokal
Mike Bordin – perkusja, wokal wspierający
Billy Gould – gitara basowa, wokal wspierający
Roddy Bottum – keyboard, wokal wspierający
Jon Hudson – gitara, wokal wspierający

Dyskografia:
We Care a Lot (1985)
Introduce Yourself (1987)
The Real Thing (1989)
Angel Dust (1992)
King for a Day... Fool for a Lifetime (1995)
Album of the Year (1997)
Sol Invictus (2015)

Faith No More – Dyskografia

  • Sol Invictus Nazwa płyty Sol Invictus
  • Album of the Year Nazwa płyty Album of the Year
  • King For a Day...Fool For a Lifetime Nazwa płyty King For a Day...Fool For a Lifetime
  • Angel Dust Nazwa płyty Angel Dust
  • The Real Thing Nazwa płyty The Real Thing
  • Introduce Yourself Nazwa płyty Introduce Yourself
  • We Care a Lot Nazwa płyty We Care a Lot
Tagi: Faith No More