Pogoda

Foo Fighters

Foo Fighters

Zespół: Foo Fighters
Rok założenia: 1995
Pochodzenie: Seattle, Stany Zjednoczone
Gatunek: hard rock, post grungem, rock alternatywny

Obecni członkowie:
Dave Grohl – śpiew, gitara rytmiczna, perkusja
Taylor Hawkins – perkusja, instrumenty perkusyjne, wokal wspierający
Nate Mendel – gitara basowa
Chris Shiflett – gitara prowadząca, wokal wspierający
Pat Smear – gitara, wokal

Dyskografia:
Foo Fighters (1995)
The Colour and the Shape (1997)
There Is Nothing Left to Lose (1999)
One by One (2002)
In Your Honor (2CD, 2005)
Echoes, Silence, Patience & Grace (2007)
Wasting Light (2011)
Sonic Highways (2014)

Foo Fighters – Dyskografia

  • Concrete And Gold Nazwa płyty Concrete And Gold
  • Run Nazwa płyty Run
  • Saint Cecilia Nazwa płyty Saint Cecilia
  • Sonic Highways Nazwa płyty Sonic Highways
  • Something From Nothing Nazwa płyty Something From Nothing
Tagi: Foo Fighters