Pogoda

Linkin Park

Linkin Park

Zespół: Linkin Park
Rok założenia: 1996
Pochodzenie: Los Angeles, Stany Zjednoczone
Gatunek: nu metal, heavy metal, post grunge
Obecni członkowie:
Chester Bennington – wokal prowadzący, gitara rytmiczna, instrumenty perkusyjne, pianino
Rob Bourdon – perkusja, pianino
Brad Delson – gitara prowadząca, wokal wspierający
David "Phoenix" Farrell – gitara basowa, skrzypce, wiolonczela, gitara rytmiczna, wokal wspierający
Joe Hahn – instrumenty klawiszowe, wokal wspierający
Mike Shinoda – wokal, gitara rytmiczna, instrumenty klawiszowe
Dyskografia:
Hybrid Theory (2000)
Meteora (2003)
Minutes to Midnight (2007)
A Thousand Suns (2010)
Living Things (2012)
The Hunting Party (2014)

Linkin Park – Dyskografia

  • The Hunting Party Nazwa płyty The Hunting Party
Tagi: Linkin Park