Pogoda

Madness

Madness
Fot.: Facebook.com/Madness

Zespół: Madness
Rok założenia: 1976
Pochodzenie: Londyn, Anglia
Gatunek: ska, 2 tone, pop rock

Obecni członkowie:
Chris Foreman – gitara
Mike Barson – keyboard, pianino, wibrafon, wokal wspierający
Lee Thompson – saksofon, wokal wspierający
Graham "Suggs" McPherson – wokal prowadzący
Daniel Woodgate – perkusja
Mark Bedford — gitara basowa

Dyskografia:
One Step Beyond... (1979)
Absolutely (1980)
7 (1981)
The Rise & Fall (1982)
Keep Moving (1984)
Mad Not Mad (1985)
The Madness (1988)
Wonderful (1999)
The Dangermen Sessions Vol. 1 (2005)
The Liberty of Norton Folgate (2009)
Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da (2012)

Madness – Dyskografia

  • Absolutely (1980) Nazwa płyty Absolutely (1980)
Tagi: Madness