17.04.2018 15:53

Polski perkusista wali w kotlety jak Lars Ulrich

Najlepszy kucharz wśród perkusistów i najlepszy perkusista wśród kucharzy. Zobacz jak ubijać kotlety w metalowym stylu. 

Polski perkusista wali w kotlety jak Lars Ulrich
foto: Jarek Jerry G./YouTube

Codzienne obowiązki domowe mogą nudzić, ale wystarczy odpowiednie podejście, by zamienić je w naprawdę przyjemne zajęcie. Polski kucharz i bębniarz w jednej osobie postanowił na przykład zaprezentować, jak wykorzystać umiejętności muzyczne w kuchni. Zamiast uderzać w mięso w tradycyjny sposób, postanowił pokazać całemu światu, jak wnieść do gotowania odrobinę muzyki, przy okazji przyspieszając tę czynność. Wystarczą dwa młotki do mięsa, podstawowa koordynacja ruchowa i znajomość kilku szybkich rytmów perkusyjnych

Ubijanie mięsa na kotlety w metalowym stylu

Na kanale YouTube prowadzonym przez Jarka Jerry'ego G. pojawiło się nagranie, na którym uzdolniony chłopak prezentuje swoje umiejętności gastronomiczno-muzyczne. Wystarczy kilkanaście sekund i mięso jest gotowe do smażenia. Zresztą, przekonajcie się sami, jak to się robi!

Jak widać kuchnia może być świetnym miejscem do trenowania gry na perkusji. Może zestaw Jarka do najbogatszych nie należy, ale ponownie mamy dowód na to, że kreatywność nie zna granic, a do tworzenia muzyki nie potrzeba sprzętu za kilka tysięcy złotych. Ciekawe, czy Lars Urlich też w ten sposób ubija mięso na kotlety? Być może będziemy mieli okazję zapytać o to perkusistę Metalliki podczas polskiego koncertu zespołu. Występ grupy odbędzie się 28 kwietnia 2018 roku w Krakowie

Jak ubijasz mięso na kotlety?

Sergiusz Kurczuk
Tagi: #Duperele #Metallica