19.08.2015 10:03

Blackmetalowy kucharz wyda książkę

Przygotowanie obiadu to czysta batalia. Kuchnia, podobnie jak black metal, to wojna. Tę zależność widzi kucharz, który zamiast fartucha wybiera corpse painting. Zbiera on pieniądze na wydanie swojej książki z szatańskimi, wegańskimi przepisami.

Blackmetalowy kucharz wyda książkę
foto: kadr z wideo

Metalowcy jedzą koty i zapijają je krwią? Nic niewarty stereotyp. Wolą przecież soję, tofu i warzywa! A w ich przygotowaniu pomaga im wegański blackmetalowy kucharz. Przedstawił on na Kickstarterze swój projekt wydania książki, która zbierałaby tworzone przez niego przepisy kulinarne.

Brian Manowitz, bo tak nazywa się nasz mistrz gotowania, pochodzi z Orlando na Florydzie. Potrzebuje zebrać 35 tys. dolarów na swoją publikację. Na stan obecny (tj. 19 sierpnia 2015) udało mu się zdobyć już blisko 34 tys. dolarów. Nie będzie to jednak zwykła książka jakich wiele na rynku. Manowitz przygotował coś specjalnego:

"

Każdemu z przepisów będzie towarzyszyć film wideo. Będzie można zeskanować kod QR, który przywoła filmy z książki. Chcę żeby była to najciekawsza wegańska książka kucharska, który uczy łatwego przygotowywania potraw. Jestem też zainteresowany rozwojem osobistym i mistycyzmem. To czego się nauczyłem postaram się też przekazać swoim czytelnikom. "

Zobaczcie film, na którym blackmetalowy kucharz prezentuje swój książkowo-multimedialny projekt:

Jeżeli zastanawiacie się czy wesprzeć Briana Manowitza, czy warto wierzyć w jego koncept, możecie sprawdzić jego wcześniejsze przepisy, które regularnie publikował w serwisie YouTube. Warto dodać, że każdy z odcinków opatrzony jest odpowiednią oprawą muzyczną, a receptura i sposób przygotowania dania jest wygłaszany skrzekliwym tonem głosu. Jako przykład - wegańskie sushi w blackmetalowym wydaniu:

Być może dobrym pomysłem ze strony piekielnego mistrza kuchni byłoby połączenie sił z niejakim Hurkesem z restauracji Bulldog Northeast w Minneapolis. Ten fan dobrego jedzenia oraz rocka i metalu serwuje takie przysmaki, jak pizza Slayera, czy Danzig Burgery.

Jak Wam się podoba pomysł na blackmetalową książkę kucharską?

Robert Skowronski
Tagi: Duperele