16.09.2015 17:42

Jak przygotować naleśniki Slayera?

Idealny sposób, żeby rozpocząć dzień jak na prawdziwego fana metalu przystało. Jajecznica albo płatki z mlekiem? To dla frajerów. Co innego naleśniki Slayera!

Jak przygotować naleśniki Slayera?
foto: Retna/Photoshot/REPORTER/East News

Wszystko może się w końcu przejeść. Danzig burger albo pizza Slayera wychodzą Wam już uszami? Szukacie czegoś co wzbogaci Wasze śniadaniowe menu? W kulinarnym zestawie potraw inspirowanych muzyką Toma Arayi i Kerry'ego Kinga znalazła się nowa potrawa.

Przepis jest bardzo prosty i wcale nie będzie do niego potrzebna patelnia polana krwią dziewic, czy też konieczność odpalenia polowej kuchenki na cmentarzu o północy przy pełni księżyca, choć zaleca się podobne czynności, aby nadać daniu wyjątkowego smaku.

Składniki:

  • 150 g mąki (1 szklanka)
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • szczypta soli
  • woda mineralna lub zwykła woda
  • masło lub olej roślinny lub smalec do smażenia

Sposób przygotowania:

Mąkę wsypać do miski (najlepiej w kształcie odwróconego krzyża), dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować na gładkie ciasto, następnie dodać do ciasta wodę (broń Boże święconą!), w takiej ilości aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta (około 3/4 szklanki), wszystko razem zmiksować. Zaleca się przy tych czynnościach krzyczeć „Angel of Death”. Naleśniki smażyć z obu stron na średnio rozgrzanej patelni i na małej ilości masła lub oleju roślinnego. Można też dodać do ciasta 2 łyżki oleju i smażyć naleśniki bez smarowania patelni krwią... to znaczy tłuszczem.

Konieczne będzie też wykonanie ozdób, jak na poniższym filmie instruktażowym:

Co prawda przed południem nie wypada spożywać alkoholu, ale żeby śniadanie było bardziej thrashowe zawsze można popić naleśnika piwem zespołu Metallica. Do wyboru również trunki takich grup, jak: Iron Maiden, Mastodon czy Queen.

To co jedliście na śniadanie? :)

Robert Skowronski
Tagi: Duperele Slayer