20.02.2015 10:01

Vinnie Paul (ex-Pantera) obiecuje książkę kucharską

W końcu! Mówi o niej od ponad 5 lat. Będzie ostro – poznajcie jego przepis na idealne grillowane papryczki jalapenos!

Vinnie Paul (ex-Pantera) obiecuje książkę kucharską
foto: Associated Press / Fotolink / East News / czempion pejnta

Książka kucharska „Drumming Up an Appetite With Vinnie Paul” miała ukazać się pod koniec 2010 roku. W ostatnim wywiadzie były perkusista Pantery i Damageplan, a obecnie przede wszystkim Hellyeah, podobnie jak 5 lat temu obiecał, że swoje przepisy ujawni światu gdzieś w okolicach świąt.

"

Wydam książkę – obiecuje – w tym roku przed Bożym Narodzeniem. Od dwóch lat [sic!] zamierzam to zrobić. Po aktualnej trasie ruszamy na trasę po Europie. Potem będę miał dużo czasu, by ją dokończyć. Jak na razie mam 125 przepisów. "

Muzyk jest dumnym Teksańczykiem. Przybliżać chce przede wszystkim tamtejszą kuchnię. Ma wiele dobrych rad, jak przyrządzić idealne teksańskie danie. Albo meksykańskie – na przykład grillowane mięso podawane na tortilli z cebulą, papryką i sosem, zwane fajita.

"

Uwielbiam gotować fajitę. Nie jest trudna, ale wiele osób przypala kurczaka. "

Jego ulubione danie jest trochę prostsze:

"

Biorę świeże papryczki jalapenos, posypuje je delikatnym serem, dodaje trochę przypraw z fajity i trochę sera cheddar. Kluczowym składnikiem – nauczyłem się tego w Australii – jest sos barbecue. "

Prawdziwym hitem są jednak jalapenos w maśle orzechowym. Oto przepis.

Hellyeah BBQ!

Składniki:

–    24 świeże jalapenos
–    duży słoik Twojego ulubionego masła orzechowego
–    paczka chipsów kukurydzianych
–    plastry boczku
–    paczka startego meksykańskiego sera
–    słoik ulubionej galaretki winogronowej

Przygotowanie:

Przekrój papryczki wzdłuż. Nożem usuń ich środek oraz nasiona. Posmaruj je masłem orzechowym i przykryj je kawałkami boczku.

Nagły zwrot akcji. Weź chipsy i zmiażdż je w opakowaniu. Posyp nimi jalapenos. W końcu przykryj je serem. Połóż je na średnio gorącym grillu i zamknij pokrywę, by ser się stopił.

Pilnuj ich. Kiedy jalapenos lekko się zwęglą, a ser się stopi, są gotowe!! Zdejmij je z grilla i potraktuj galaretką. Oto coś innego, co pobudzi wszystkie Wasze kubki smakowe!! HELLYEAH!!

Smacznego! Macie ochotę na więcej?

Urszula Drabińska
Tagi: Duperele Vinnie Paul