Vinnie Paul (ex-Pantera) obiecuje książkę kucharską

Urszula Drabińska
20.02.2015 10:01
Vinnie Paul (ex-Pantera) obiecuje książkę kucharską Fot. Associated Press / link / East News / czempion pejnta

W końcu! Mówi o niej od ponad 5 lat. Będzie ostro – poznajcie jego przepis na idealne grillowane papryczki jalapenos!

Książka kucharska „Drumming Up an Appetite With Vinnie Paul” miała ukazać się pod koniec 2010 roku. W ostatnim wywiadzie były perkusista Pantery i Damageplan, a obecnie przede wszystkim Hellyeah, podobnie jak 5 lat temu obiecał, że swoje przepisy ujawni światu gdzieś w okolicach świąt.

Wydam książkę – obiecuje – w tym roku przed Bożym Narodzeniem. Od dwóch lat [sic!] zamierzam to zrobić. Po aktualnej trasie ruszamy na trasę po Europie. Potem będę miał dużo czasu, by ją dokończyć. Jak na razie mam 125 przepisów.

Muzyk jest dumnym Teksańczykiem. Przybliżać chce przede wszystkim tamtejszą kuchnię. Ma wiele dobrych rad, jak przyrządzić idealne teksańskie danie. Albo meksykańskie – na przykład grillowane mięso podawane na tortilli z cebulą, papryką i sosem, zwane fajita.

Uwielbiam gotować fajitę. Nie jest trudna, ale wiele osób przypala kurczaka.

Jego ulubione danie jest trochę prostsze:

Biorę świeże papryczki jalapenos, posypuje je delikatnym serem, dodaje trochę przypraw z fajity i trochę sera cheddar. Kluczowym składnikiem – nauczyłem się tego w Australii – jest sos barbecue.

Prawdziwym hitem są jednak jalapenos w maśle orzechowym. Oto przepis.

Hellyeah BBQ!

Składniki:

–    24 świeże jalapenos
–    duży słoik Twojego ulubionego masła orzechowego
–    paczka chipsów kukurydzianych
–    plastry boczku
–    paczka startego meksykańskiego sera
–    słoik ulubionej galaretki winogronowej

Przygotowanie:

Przekrój papryczki wzdłuż. Nożem usuń ich środek oraz nasiona. Posmaruj je masłem orzechowym i przykryj je kawałkami boczku.

Nagły zwrot akcji. Weź chipsy i zmiażdż je w opakowaniu. Posyp nimi jalapenos. W końcu przykryj je serem. Połóż je na średnio gorącym grillu i zamknij pokrywę, by ser się stopił.

Pilnuj ich. Kiedy jalapenos lekko się zwęglą, a ser się stopi, są gotowe!! Zdejmij je z grilla i potraktuj galaretką. Oto coś innego, co pobudzi wszystkie Wasze kubki smakowe!! HELLYEAH!!

Smacznego! Macie ochotę na więcej?

Urszula Drabińska Redaktor antyradia
Polub Antyradio na Facebooku
Logo 18plus

Ta strona zawiera treści przeznaczone tylko dla dorosłych jeżeli nie masz ukończonych 18 lat, nie powinieneś jej oglądać.